Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Uri Avnery: Az első lépés a ta
  2008-07-03 18:30:52, csütörtök
 
  Uri Avnery: Az első lépés a tartós béke felé? - Egy bocsánatkérés (Ünnepeljük együtt Izrael 60. születésnapját IX.)


2008.07.03.

Kezdem értékelni a marxizmus klasszikusait. Komolyan! Itt van például Engels a társadalmak fejlődésének a tézis, antitézis, szintézisre épített hármas szakaszolásával. Ha a "történelmi", azaz a (múltban) "létező kapitalizmus" volt a tézis, akkor a "történelmi", (ma már szintén csak a múltban) "létező szocializmus" volt az antitézis. A gengszterváltással bekövetkezett a "szintézis", megszületett az új rendszer, az új világrend, és nem csak nálunk. Akik Magyarországon az un. "valódi rendszerváltás szükségességéről" gagyognak, azoknak a leghalványabb gőzük sincs arról, hogy mi ment végbe a világban az elmúlt 20 évben. Agymosottságuk miatt képtelenek felfogni, hogy a rendszerváltás világméretű és valódi volt. Nem csak az önmagát béketábornak címkéző, volt "szocialista tömb" változott meg, hanem legalább olyan mértékben az önmagát "szabad világnak" címkéző kapitalista tömb is ennek a globalista szintézisnek a keretében.

Ennek során konzervatív módon megőriztek, sőt tovább fejlesztettek mindent, ami bármelyik rendszerben rossz volt, és liberális szabadossággal felszámoltak, vagy felszámolnak mindent, ami bármelyikben jó volt. Most itt állunk ebben a szép, új, mammonita (pénzimádó) világban, ahol a legfőbb szabadságjog a TŐKE korlátlan szabadsága és a legnagyobb és leghasznosabb, legjobban díjazott emberi "erények" a korlátlan kapzsiság és korlátlan gátlástalanság. Voltak ugyan kapitalizmus barát naiv idealisták, akik azt hitték, hogy Marx tézise a proletariátusnak (nevezzük most őket munkajövedelemből élőknek) az abszolút és relatív elnyomorodásáról csupán szélsőséges túlzás volt, és bíztak egy - a komikuma miatt mondjuk így - "emberarcú" kapitalizmusnak a megteremthetőségében, amit elkereszteltek szociális piacgazdaságnak, és voltak naiv idealista marxisták, akik bíztak a "proletárdiktatúra" megreformálhatóságában, "demokratizálhatóságában és piacosításában", és ténylegesen ezzel a szóval megnevezve, "emberarcú szocializmusról" álmodoztak, és voltak, akik ugyanezeket hazudták a kábításunkra. Nos, mindkettő ábrándnak, vagy hazugságnak bizonyult. A létrejött társadalmi szintézis a globális fináncdiktatúra lett, hidegháború, permanens forradalom és békeharc helyett permanens (Bush szerint legalább 50 éves) terrorizmus elleni háborúval, a szocialista forradalom, világrendszer és a szocializmus vívmányai helyett a "demokrácia és az amerikai értékek" világméretű (globális) terjesztésével. Nem a szocializmus bukott meg, ahogy a nyugati és hazai hazugságpropaganda hirdeti a valóság leplezésére, hanem a Máltai szerződés, a Washingtoni Konszenzus, a Rózsadombi Paktum és nyilván még sok egyéb részmegállapodás alapján létrejött a "létező kapitalizmus" és a "létező szocializmus" szerződésrendszerben rögzített forgatókönyv szerint lejátszott, engelsi szintézise.
Nem cseberből vederbe estünk, hanem a cseberből a kútba. Ha valakinek ez nem radikális rendszerváltás, az nyugodtan próbálja ki, és ugorjon a cseberből a kútba. Ne tévesszen meg senkit, hogy nálunk ugyanazokat az arcokat, klánokat és klónokat látja a hatalomban. Ez nem annak a jele, hogy nem volt radikális rendszerváltás, csupán azt jelzi, hogy kis ország vagyunk, csak ennyi csőcselékünk van. Nem volt kivel leváltani. Most az egész, un. fejlett világ minden országában - talán Oroszország kivételével - a csőcselék van hatalmon, amelynek szellemi meghatározottsága az uzsoracivilizáció és a hazugságkultúra. Ez nem állhat fenn örökké, ezért mondom, Kóka elvtárs, hiába mondottad a "Szocialista Párt" legfőbb szövetségeseként, hogy "soha többé szocializmust", szocializmus mégis lesz, pontosabban szocialista jellegű természetes társadalmi rend, és a lopott vagyonodat kártérítés nélkül fogják kisajátítani és köztulajdonba venni. Örülhetsz majd, ha a börtönt megúszod.

A hazugságkultúra és uzsoracvivilizáció természetesen legszembeszökőbben e kultúra két "legélenjáróbb" országában, a 60 éves Izraelben és amerikai gyarmatában, az Egyesült Államokban jelentkezik. Gondoljunk csak arra, hogy Ehud Olmertnek hamarosan le kell mondania korrupció miatt, hogy a köztársasági elnököt nemi erőszakkal vádolják, hogy a korábbi miniszterelnök, ha nem került volna a jótékony kómás állapotban, ma valószínűleg a vádlottak padján ülne "törvénykonformnak" nem igazán mondható pénzügyei miatt. De mit lehet várni egy olyan országban, amelynek olyan miniszterelnökei voltak, mint Menachem Begin és Yitzhak Rabin, akik körözött terroristák voltak, és vérdíj volt kitűzve a fejükre, vagy Ariel Sharon, Sabra és Shatila mészárosa, a Fidesz testvérpártjának a hajdani elnöke.
Az alábbi cikk a CounterPunch c. amerikai lapban jelent meg Uri Avnerynek, egy izraeli, zsidó újságírónak a tollából. Ha találnak benne néhány olyan mondatot, amelyekkel nem értenének egyet, ne hagyják abba az olvasását. Ez az ember - ahogy olvastam róla - valaha az Irgun nevű terrorista csoportnak a tagja volt. Az Irgun vezetője volt az a Menachem Begin, aki a világtörténelem egyik legvéresebb terrorcselekményét hajtatta végre, a jeruzsálemi King David szálló egyik szárnyának a fölrobbantását, amivel több száz ártatlan ember halálát okozta. Gondolják végig, mekkora utat kellett ennek az embernek bejárnia az Irguntól ezen cikknek a megírásáig. Én is tudom, hogy a cionista mozgalom alapítói egyáltalán nem emelkedett erkölcsű emberek voltak, bár lehet, hogy idealisták is akadtak köztük a harmadik, negyedik sorban. Mindig és mindenütt vannak jóhiszemú megvezetettek. Az vesse rájuk az első követ, aki maga soha senkinek és semminek nem dőlt be. Bevallom, én is bedőltem a gengszterváltás reményeinek. Maga Theodore Herzl viszont a saját terveit gyarmatosító programnak minősítette egy Cecil Rhodeshez írt levelében, és kezdettől fogva a programjukban volt a palesztin népesség felszámolása, azaz a palesztin kérdés végső megoldása. Azt is tudom, hogy a hatmillió sem hatmillió, mert az auschwitzi négymillió már egymillió alá csökkent, ami szükségszerűen maga után vonja a számok "dominóeffektusát". Mielőtt nagyon elítélőleg nyilatkoznának a szerzőről, gondolják végig azt is, hogy a cikkben tárgyalt kérdésekről vajon milyen véleményeket hallanának a magyarországi zsidóság, vagy az un. "politikai elit" képviselőitől. Ezzel kapcsolatban elég Orbán volt miniszterének, Fónagynak a nyilatkozatára gondolni, aki visszatérvén egy izraeli "rapportról", azt állította Theodor Herzlről, hogy a ő volt a világon a legnagyobb magyar. Akkora marha nagy magyar volt - mondta -, hogy ő az egyetlen, akiről várost neveztek el külföldön, mégpedig Herzliát Izraelben. Hát mondják, neveztek el várost külföldön Széchenyiről, akit az a vidéki, ugyan nem mucsai, de alig jobb, monoki születésű Kossuth minősített a legnagyobb magyarnak? Ugye, nem. Kossuth mentségére legyen mondva, hogy nem tudhatta, hogy Theodor Herzl meg fog születni és fölényesen maga mögé fogja utasítani a legnagyobb magyar címért folyó versenyben Széchenyit. Legalábbis Fónagy minősítésében. Szegény, kis Fónagy! Amellett, hogy nem tudja mi a különbség egy magyar nemzetiségű és egy Budapesten született, de "felvilágosult német zsidó szellemben felnevelt" ember között (ld. Zionism and Israel - Biographies, http://www.zionism-israel.com/bio/biography_herzl.htm), azt sem tudta, hogy az USA-ban tíz fölötti település viseli Kossuth nevét, sőt egy Kossuth megye (county) is létezik Iowa államban, ahol a megyeháza előtt Kossuth szobra áll díszmagyarban(!), annak ellenére, hogy ő nem tartozott az USA alapítói közé. Fónagy szerint a legnagyobb magyar történelmi érdeme az, hogy előkészítette az újhéber állam megalapítását.

Fiatal pár a Kossuth szobor előtt (Kossuth megye USA)

A "csak zsidó állam" alapító atyja a legnagyobb magyar, Theodor Herzl! Központi, igaz magyar ügy bajnoka! No.1-es magyar prioritás! Nemde? Ennél nagyobbat magyar ember nem tehet a hazájáért! Ha viszont Helrzl a legnagobb magyar, akkor szerintem Attila hun király volt az egyik első és legnagyobb globalizátor. Ne mondják, hogy ez "ahistorikus", mert maga a nagy Wolfensohn, a Világbank volt elnöke jelentette ki, hogy a globalizáció már kétezer éves. Ő már csak tudja, mert ő még a mi politikusainknál is okosabb. A rómaiak csak a mostanság kovácsolni kezdett Mediterrán Unió elődjét hozták létre. Attila kis híján létrehozta az Eurázsiai Uniót! Hol van ehhez Nagy Károly, akit egyesek pofátlanul "Európa Atyjának" neveznek, holott a görög mitológiából közismert, hogy Európának nem csak az apja, de még az anyja is bizonytalan. Egy biztos csak, hogy a szexuálakrobatika világbajnoka volt, hiszen egy bikával közösült, aminek a bámulatával a világ azóta sem tud betelni, és rendszeresen akad valaki, akinek kényszere támad "megszoborni" a dolgot, azaz modernül kifejezve, valamiféle hardware-t felállítani az emlékére. Gondolják, hogy csak a véletlen műve lehet, hogy nemzeti, polgári kormányunk nemzeti, polgári minisztere szerint Herzl a legnagyobb magyar? Vajon honnan tanulhatta, mert én ilyesmit nem tanultam az iskolában sem, pedig elég torz magyar történelmet tanultunk. Esetleg az inspiratív családi légkörben szívta magába ezt a titkos, a mi tudatformálásunkra hivatott, fontos tudást? De hagyjuk a pancsert! Nem ő az egyetlen kontraszelektált politikusunk. Van egy nagyon jó amerikai kifejezés az efféle politikusokra. Úgy nevezik őket, hogy "Israel firster", aki számára Izrael az első, azaz Izrael mindenek felett, stílszerűen "über alles". Hála a "dicsőséges 19-es", majd a fordulat éve utáni klánpolitizálásnak, van bőven ebből az alomból származó népségből. Ott van pl. Orbán külügyminisztere, az állítólag többszörös ügynök és szabadkőműves Martonyi. Sosem fogom elfelejteni azt a szellemi sziporkáját, amikor egy TV tudósító a repülőtéren megkérdezte tőle, hogy mi a véleménye a globalizációról, amiről a szégyentelen rosszak nem átallanak olyan csúnyán beszélni, mire ő ártatlan szemekkel megkérdezte, hogy: "Miért, mi a baj abban, ha a Jó globalizálódik?" Ugye, milyen szellemdús, egy igazán nagy formátumú, europäer politikushoz méltó válasz? Hol van ehhez Andrássy Gyula, Tisza István, Apponyi Albert, vagy Teleki Pál? A mucsai sunyiban. Négyen együtt sem érnek a nyomába! Vigadj magyar haza nagy fiaid láttán! De hagyjuk ezeket az emberszabású, kontraszelekciós produktumokat, és figyeljünk inkább Uri Avneryre, aki egyáltalán nem vallja Orbánnal, hogy békemozgalmának, a Gush Shalomnak (Béketömb), a Likud a testvérpártja volna. Épp ellenkezőleg! Őt szégyennel töltik el a Likud és a hasonszőrűek tettei. Talán ő is "vidéki"?

Az első lépés a tartós béke felé?
Egy bocsánatkérés
Írta Uri Avnery
http://www.counterpunch.org/avnery06162008.html

E héten a kanadai miniszterelnök történelmi bejelentést tett az országgyűlésben: bocsánatot kért az országa őslakosaitól azokért a sérelmekért, amelyeket az egymást követő kanadai kormányok nemzedékek során át követtek el velük szemben.
Ezzel a lépéssel a fehér Kanada megpróbál békét kötni a bennszülött népességgel, amelynek az országát az elődeik elfoglalták és amelyek kultúráját a megszállóik meg akarták semmisíteni.
Bocsánatot kérni a múlt bűneiért a mai politikai kultúra részévé vált.
Ezt nem könnyű megtenni. A cinikusok azt is mondhatják, hogy rá se ránts. Csak szavak. A szavak pedig, végső soron, olcsó árucikkek. A valóságban azonban az ilyen tettek mélységes jelentőséggel bírnak. Egy emberi lény, de még inkább egy egész nép, mindig nagyon nehéznek érzi, hogy beismerje az elkövetett gonoszságait és rémtetteit. Ez a történelemfelfogás átírását vonja maga után, az pedig a nemzeti összetartozás alapja. Komoly változtatásokat követel a tankönyvekben és a nemzeti önszemléletben. A kormányok általában viszolyognak ettől a nacionalista demagógok és gyűlölködők miatt, akik minden országot megfertőznek.
A francia elnök bocsánatot kért a Vichy kormány bűneiért, amelyek a zsidókat a náci népirtók kezébe juttatták. A cseh kormány bocsánatot kért a német lakosságnak a II. Világháborút követő tömeges elüldözéséért. Természetesen Németország is bocsánatot kért a zsidóktól a holokauszt kimondhatatlan bűneiért. Csak nemrégiben kért bocsánatot Ausztrália kormánya az őslakosoktól. Még Izraelben is történt valami halvány erőfeszítés egy hazai seb gyógyítása érdekében, amikor Ehud Barak bocsánatot kért a keleti zsidóktól az általuk hosszú éveken át elszenvedett hátrányos megkülönböztetés miatt.
Mi azonban egy sokkal nehezebb és összetettebb nehézséggel állunk szemben. Ez a mi Izraelbeli nemzeti létezésünk gyökereivel kapcsolatos.
Meg vagyok győződve, hogy a köztünk és a palesztin nép közötti békének - a valódi kiengesztelődésen alapuló valódi békének - bocsánatkéréssel kell kezdődnie.
Lelki szemeimmel látom az államelnököt vagy a miniszterelnököt, amint a Knesszet különleges, rendkívüli ülésén a következő, történelmi beszédet mondja:

Elnök Asszony, tisztelt Knesszet!
Izrael állam és valamennyi polgára nevében ma a palesztin nép fiait és leányait szólítom meg, bárhol is legyenek.
Beismerjük azt a tényt, hogy történelmi bűnöket követtünk el Önökkel szemben, és most alázattal kérjük a megbocsátásukat.
Amikor a cionista mozgalom arra a következtetésre jutott, hogy egy nemzeti otthont hozzon létre ebben az országban, amelyet mi Eretz Yisraelnek Önök pedig Filasztinnek hívnak, nem az állt a szándékában, hogy az államunkat egy másik nép romjaira építse. A valóságban a cionista mozgalom szinte egyetlen tagja sem járt az országban az 1897-es, első cionista kongresszust megelőzően, és semmiféle képe sem volt az itteni valóságról.
A mozgalmat alapító atyák égető vágya az volt, hogy megmentsék Európa zsidait, ahol a zsidóellenes gyűlölet sötét fellegei gyülekeztek. Kelet-Európában pogromok dühöngtek és Európa szerte látszottak annak a folyamatnak a jelei, amely végül a holokauszt szörnyűségéhez vezetett, amelyben 6 millió zsidó eltűnt.
Az alapvető cél egybekapcsolódott a zsidók nemzedékeinek azon ország iránti mélységes vonzalmához, amelyben a Bibliát, a népünket meghatározó szöveget írták, és Jeruzsálem városához, amely felé fordultak a zsidók évezredeken keresztül, ha imádkoztak.
Az országba érkező cionista alapítók olyan úttörők voltak, akik a legfennköltebb eszméket hordozták a szívükben. Hittek a nemzeti felszabadításban, a szabadságban, igazságosságban és egyenlőségben. Mi büszkék vagyunk rájuk. Biztos, hogy nem álmodoztak arról, hogy történelmi méretű igazságtalanságokat kövessenek el.
Mindez azonban nem igazolja azt, ami később történt. Amikor a zsidó nemzeti otthont létrehozták ebben az országban, szörnyű igazságtalanságokat követtek el önökkel, azzal a néppel szemben, amely nemzedékek sora óta élt itt.
Többé már nem hagyhatjuk figyelmen kívül azt a tényt, hogy az 1948-as háborúban - amely a mi számunkra függetlenségi harc volt, az önök számára pedig a nakba - valami 750 ezer palesztint kényszerítettek otthonuk és az ország elhagyására. (A nakba arab szó, jelentése ugyanaz, mint a zsidó "shoa"-nak, szerencsétlenség, vész - a ford.) Ami ennek a tragédiának a pontos körülményeit illeti, javaslom az "Igazság és Megbékélés Bizottsága" felállítását mindkét fél szakértőinek a részvételével, amelynek a megállapításait attól kezdve beépítenék a tankönyvekbe, az önökébe és a mieinkbe egyaránt.
Mi nem hagyhatjuk többé figyelmen kívül azt a tényt, hogy hatvan évig tartó összecsapások és háborúk során megakadályozták önöket, hogy valóra váltsák az önök függetlenséghez való természetes jogát a saját, szabad, nemzeti államukban, amely jogot az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének az 1947. november 29-ei közgyűlése megerősített. Ugyanaz a Közgyűlés, amely Izrael állam megalapításának is kialakította a jogi alapját.
Mindezek következtében mi bocsánatkéréssel tartozunk önöknek, amelyet most teljes szívvel teszek meg.
A biblia szerint "Aki bevallja (bűneit) és elhagyja azokat, irgalmat talál" (Példabeszédek 28:13) Igaz, a beismerés nem elegendő. Nekünk el is kell hagynunk mindazt a rosszat, amit a múltban tettünk.
A történelem kerekét lehetetlen visszafordítani és visszaállítani azt a helyzetet, amely az országban 1947-ben volt, ugyanúgy, ahogy Kanada, vagy ugyanezen okból az Egyesült Államok, nem mehet vissza kétszáz évvel. Kénytelenek vagyunk közös jövőt építeni az előbbre jutás közös vágyára alapozva, hogy begyógyítsuk, ami gyógyítható, hogy helyrehozzuk, ami helyrehozható, anélkül, hogy újabb sebeket ejtenénk, újabb igazságtalanságokat követnénk el, és újabb emberi tragédiákat okoznánk.
Arra kérem önöket, hogy fogadják el a bocsánatkérésünket abban a szellemben, ahogy azt fölajánljuk. Dolgozzunk együtt a mi évszázados szembenállásunknak igazságos, járható és gyakorlatias megoldásán. Egy megoldáson, amely nem vált ugyan valóra minden igazolható várakozást és nem tesz jóvá minden bűnt, de amely mindkét népnek lehetővé teszi, hogy az életüket szabadon, békében és jólétben éljék.
Ez a megoldás világos mindenki számára, aki lát. Mindnyájan tudjuk, hogy mi az. A mi fájdalmas tapasztalatainkból sarjadt ki, szenvedéseink tanulságai kovácsolták, legjobb koponyáink kristályosították ki, mind az önök, mind a mi részünkről.
Ez a megoldás egyszerűen azt jelenti, hogy önök ugyanazokkal a jogokkal rendelkeznek, mint mi. Nekünk ugyanolyan jogaink vannak, mint önöknek, hogy éljünk a saját államunkban, a saját zászlónk alatt, hogy az általunk hozott törvények kormányozzanak bennünket, hogy általunk szabadon választott - remélhetőleg jó - kormány irányítson bennünket.
A vallásunk egyik alapvető parancsolata, amelyet 2000 évvel ezelőtt Hillél rabbi fogalmazott meg, hogy: ne tedd másnak, amit nem akarsz, hogy mások neked tegyék.
Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy joguk van a szabad és önálló palesztin állam megalapítására az Izrael által 1967-ben elfoglalt teljes területen, és amely teljes jogú tagja lesz az ENSZ-nek.
Az 1967. júniusi határok lesznek helyreállítva. Remélem, hogy szabad tárgyalásokon meg tudunk majd egyezni valami minimális területcserében, amely mindkettőnk számára előnyös lesz.
Jeruzsálem, amely mindkettőnknek nagyon drága, legyen mindkét állam fővárosa. Nyugat-Jeruzsálem, beleértve a nyugati falat, lesz Izrael fővárosa, Kelet-Jeruzsálem, beleértve az al-Haram al-Sharifot, amelyet mi a Templomhegynek nevezünk, lesz Palesztina fővárosa. Ami arab. legyen az önöké, mi zsidó, legyen a miénk. Munkálkodjunk azon, hogy a várost, mint egy élő valóságot, nyitottnak és egységesnek őrizzük meg.
Ki fogjuk üríteni az izraeli telepeket, amelyek annyi szenvedést és ártalmat okoztak önöknek, a telepeseket hazahozzuk, kivéve azokat a kis területeket, amelyek Izraelhez lesznek csatolva szabadon egyeztetett területcsere keretében. Felszámoljuk a megszállás fizikai és intézményi eszközeit.
Nyílt szívvel, együttérzéssel és józanul kell kezelnünk annak a feladatát, hogy igazságos és megvalósítható megoldást keressünk a menekülteknek és az utódaiknak a szörnyű tragédiájára. Minden menekült családnak meg kell adni a szabad választás jogát több lehetőség között: bőkezű támogatás kíséretében visszatelepülni a palesztin államba; vagy maradhatnak ott, ahol vannak, vagy elköltözhetnek bárhová, ahová akarnak; és igen - még Izrael területére is visszajöhetnek egy megállapodás szerinti, elfogadható számban. A menekülteknek maguknak is is teljes jogú félnek kell lenniük ezekben az erőfeszítésekben.
Bízom abban, hogy ez a mi két államunk, Izrael és Palesztina, egymás mellett élve ebben a szeretett kis országban, hamar egymásra fog találni, olyan viszonyt hozva létre az emberi, társadalmi, gazdasági, műszaki és kulturális területeken, amely nem csak a biztonságunkat szavatolja, hanem a gyors fejlődést és a felvirágzást mindenki számára.
Mi együtt fogunk dolgozni a békéért és boldogulásért az egész térségben, amit az e területen lévő országokkal való szoros kapcsolatokra építünk.
Elkötelezve a békének és megfogadva, hogy a gyermekeink és az unokáink számára szebb jövőt fogunk építeni, álljunk fel és hajtsuk meg a fejünket a szembenállásunk sok-sok áldozata, zsidók és arabok, izraeliek és palesztinok előtt, mert már túl hosszúra nyúlt ez a szembenállás.

Egy ehhez hasonló beszéd szerintem elkerülhetetlen ahhoz, hogy az ország történetében új fejezetet nyissunk.
A palesztinok minden rétegével történt évtizedekig tartó találkozásaim során arra a következtetésre jutottam, hogy a szembenállás érzelmi szempontjai nem kevésbé, hanem talán még fontosabbak, mint a politikaiak. Az igazságtalanságok mélységes átérzése hatja át minden palesztin agyát. Tudatos vagy félig tudatos bűntudat zavarja az izraeliek lelkivilágát, amely azt az erős meggyőződést kelti bennük, hogy az arabok sosem fognak velünk megbékélni.
Nem tudom, hogy egy ilyen beszéd lehetséges lesz-e. Rengeteg kiszámíthatatlan tényező lehet rá hatással. Azt viszont tudom, hogy enélkül, a csupán alkudozó diplomaták által elért békeszerződések nem lesznek elégségesek. Ahogy az Osloi Megállapodás megmutatta, a viharos érzelmek tengerében egy mesterséges sziget építése nem ér semmit.
A kanadai miniszterelnök nyilvános bocsánatkérése nem az egyetlen dolog, amit ettől az észak-amerikai országtól tanulhatunk.
43 évvel ezelőtt a kanadai kormány tett egy rendkívüli lépést, hogy békét teremtsen a polgárai között lévő angol nyelvű többség és a francia nyelvű kisebbség között. Ez a viszony nyílt seb volt, mióta vagy 250 évvel ezelőtt a britek meghódították Francia Kanadát. Elhatározták, hogy a brit "Union Jack" (Nagy Britannia zászlaja - a ford.) mintájára készült kanadai nemzeti zászlót kicserélik egy teljesen új nemzeti zászlóra, amely a juharlevelet mintázza.
Ebből az alkalomból azt mondta a szenátus elnöke: "A zászló a nemzet egységének a jelképe, mert az, minden kétséget kizáróan, Kanada valamennyi állampolgárát jelképezi faji, nyelvi, hit- és véleménybeli megkülönböztetés nélkül."
Ebből is tanulhatunk valamit.

Uri Avnery izraeli író és a Gush Shalom békeharcosa. Szerzőtársa a CounterPunch "Az antiszemitizmus politikája" c. könyvének.

Annyit még hadd jegyezhessen meg a fordító, hogy - mint láttuk - már a csehek is bocsánatot kértek a szudéta-németek kitelepítéséért, bár az még nem jutott eszükbe, hogy kárpótlást is fizessenek nekik, mint ahogy a zsidóknak sem jutott valahogy az eszébe, hogy kárpótolják a palesztin menekülteket. Kárpótlás csak a zsidóknak jár, de nekik mindenkitől és örökkön örökké, mert még a dédunokáknak is költséges orvosi kezelésre van szükségük a dédszülőket ért traumák miatt. (Ez hivatalos! De biztosan megértik!) A csehek és szlovákok viszont még mindig nem kértek bocsánatot a magyarok elhurcolásáért a szudéta-német területre, hogy az új cseh gazdák olcsó rabszolgamunkával műveltethessék meg a rablott földet, míg az odahurcolt magyarok földjeit a szlovákok sajátították ki "a magyarok kettős hasznosítása" program keretében. Nem hiszem, hogy közismert, hogy miközben a mucsai Magyarországon már vagy 900 éve megszűnt a rabszolgaság, Európában, a "művelt nyugaton", még a XV. században is virágzott ez az elsősorban prágai és párizsi zsidók kezében lévő üzletág. (Ez nem antiszemitizmus, ez történelmi tény!) Lehet, hogy ennek a sokáig élő, nemes hagyománynak volt a következménye, hogy még 1946-47-ben is szégyenkezés nélkül tették meg a csehek, hogy a Benes dekrétumok révén a földjüktől és házuktól megfosztott, felvidéki magyar ifjakat, legényeket és leányokat, félmeztelenre vetkőztetve állították sorba Brno és más városok piacain, ahol a cseh gazdák tapogatásos mustra után választhatták ki a nekik tetszőket gazdasági rabszolgának. Még durvábban, mint annak idején az amerikai rabszolgapiacokon. Ilyet a nácik nem műveltek! A ,,nagy, cseh, humanista drámaírónak" és köztársasági elnöknek, Vaclav Havelnek a nagyszüleinél is 20 magyar rabszolga dolgozott, mert valakinek meg kellett művelnie a szudétanémetektől náci indoklással (a zsidók, szudétanémetek és magyarok kollektív bűnössége) elrablott földeket. Erre tökéletesen megfeleltek a kollektív bűnösségnek a Benes dekrétumokban megfogalmazott náci elve alapján a földjüktől megfosztott, felvidéki, magyar parasztok és gyermekeik, és más, földönfutóvá tett, odavaló magyarok. Ezért sem a csehek, sem a szlovákok máig sem kértek bocsánatot. Horn Gyulát, ezt a rendkívül tájékozott és “hallatlanul tehetséges politikust" - ahogy Farkasházy minősítette őt egy régi, a Hócipőben megjelent írásában - mindez nem zavarta: ő bocsánatot kért a csehektől, gondolom amiatt, hogy a magyar rabszolgák nem tanúsítottak elég odaadást cseh ,,tulajdonosaik" iránt. Hát nem Fónagyhoz és Martonyihoz méltó tájékozottság? Ez egy olyan pont, amelyben egyetértek a rendszerváltás elmaradása miatt panaszkodókkal: a politikusok műveltségi színvonalában valóban nem történt változás. Ez van kérem! Ilyenek vezetnek minket! Ezek a Nyugat kedvencei! Ők az europäerek! Mi pedig, mai magyar választópolgárok, megtagadtuk ezeknek a meghurcolt embereknek az utódaitól a magyar állampolgárságot, kiérdemelve ezzel minden kultúrnemzet jogos megvetését. A kettős állampolgárságról szóló népszavazás után szégyelltem először, hogy magyar vagyok. Nem az ősök, hanem a ,,valóság show-n" szocializálódott, gyurcsányista-kunczista-kókista, stb. kortársaim miatt. Az EU-t, az ,,emberi jogoknak" ezt a nagypofájú álpropagandistáját pedig egyáltalán nem zavarja, hogy ezek a náci törvények még ma is érvényben vannak két tagállamában. És ehhez az EU-hoz történt csatlakozásért kampányolt megveszekedetten mind a négy pártunk, teljes négypárti egységben, majd az idén olvasatlanul képesek voltak aláírni a liszaboni szerződést. És egyik sem pirul, egyik sem mond le, mert a mammonita világban csak a pénz számít és olyan elavult dolgokat, mint erkölcs, ne kiérjünk számon a politikusainktól. Lendvai Sipánka ezt nyíltan ki is jelentette, de a többiek is kifejezték egyetértésüket a magatartásukkal. Önök szerint ezek az emberek magyar politikusok, vagy már visszavonhatatlanul Brüsszelből távvezérelt robotokká épültek le?

Az a tény, hogy az európai rabszolgakereskedelem két legtovább működő fellegvára Prága és Párizs volt, a franciák viselkedését sem hagyta érintetlenül. Istenem, mennyi pozitívat tanultam az iskolában a "nagy" Napoleonról és a francia "gloire"-ról. Tudják, hogy ez a "nagy és dicső" Napoleon, vagy inkább a ,,szabadságnak ez a szélhámosa" - ahogy a francia történész, Francois Furet minősítette őt - 1809-ben 12 ezer magyart pénzért adott el Mexikóba rabszolgának? Hiába, kellet a zsozsó a francia dicsőség megalapozásához. Aki hallott arról, hogy a franciák emiatt bocsánatot kértek, kérem, jelentkezzék. Ennek ellenére azt ajánlom, hogy parlamenti "elitünkkel" együtt bámulják csak továbbra is kábán és elalélva a Nagy, Művelt és Demokratikus Nyugatot, mint ahogyan én is állandóan tátva felejtem a számat, amikor a nyugati dicsőségnek, nagyságnak és erkölcsnek a fentiekhez hasonló, egyre csodálatosabb bizonyítékait lelem meg a történelmi propaganda mocskosan hazug rongyai mögé rejtve.

Lehet, hogy sokan most "gyűlölködéssel", "gyűlölet keltéssel", vagy finomabban "gyűlölet keltésére alkalmas (bár igaz) állítások" közlésével fognak vádolni engem. Pedig az ellenkezőjéről van szó. Annak érzékeltetéséről, hogy mi mindezek ellenére nem gyűlölködünk. Pont ezért gyűlölnek minket a szomszéd országok magyarverői és a mögöttük álló politikai csőcselék, valamint a Tilos Rádió népe, mert amiatt, hogy nem gyűlölködünk, hogy nem süllyedünk le hozzájuk, állandóan és elviselhetetlenül nyomasztja őket a kulturális és erkölcsi fölényünk, aminek lényegét Fekete Gyula olyan találóan fogalmazta meg: "Egy férget gyűlölni csak egy másik féreg számára méltó életprogram". Számunkra nem lehet az, mert mi magyarok vagyunk.
Isten tartson meg bennünket ebben a felfogásban!

Csöröge

http://fusz.hu/node/8722
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: kontraszelekciós, külügyminisztere, szocializálódott, miniszterelnökei, szövetségeseként, bocsánatkéréssel, miniszterelnököt, szükségességéről, felszabadításban, testvérpártjának, szerencsétlenség, megkülönböztetés, állampolgárságot, részmegállapodás, elnyomorodásáról, választópolgárok, megveszekedetten, politikusainktól, proletariátusnak, érzékeltetéséről, kiszámíthatatlan, dominóeffektusát, politikusainknál, kontraszelektált, erőfeszítésekben, antiszemitizmus, igazságosságban, békeszerződések, magatartásukkal, szembenállásunk, területcserében, fináncdiktatúra, hazugságkultúra, szocializmusról, piacgazdaságnak, megalapításának, első lépés, tartós béke, marxizmus klasszikusait, társadalmak fejlődésének, leghalványabb gőzük, rendszerváltás világméretű, önmagát béketábornak, globalista szintézisnek, legfőbb szabadságjog, korlátlan kapzsiság, komikuma miatt, szóval megnevezve, létrejött társadalmi, globális fináncdiktatúra, szocialista forradalom, szocializmus vívmányai, Akik Magyarországon, Washingtoni Konszenzus, Rózsadombi Paktum, Szocialista Párt, Egyesült Államokban, Ehud Olmertnek, Menachem Begin, Yitzhak Rabin, Ariel Sharon, King David, Maga Theodore Herzl, Cecil Rhodeshez, Theodor Herzlről, Herzliát Izraelben, Theodor Herzl, Legalábbis Fónagy, Mediterrán Unió, Eurázsiai Uniót, Nagy Károly, Európa Atyjának, Andrássy Gyula, Tisza István, Apponyi Albert, Teleki Pál, Gush Shalomnak, Írta Uri Avnery, Természetesen Németország, Ehud Barak, Elnök Asszony, Eretz Yisraelnek Önök, Megbékélés Bizottsága, Egyesült Nemzetek Közgyűlésének, Egyesült Államok, Osloi Megállapodás, Francia Kanadát, Union Jack, Nagy Britannia, Gush Shalom, Vaclav Havelnek, Horn Gyulát, Lendvai Sipánka, Francois Furet, Demokratikus Nyugatot, Tilos Rádió, Fekete Gyula,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ázzal aki csak szép  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  802 esztendeje, 1222. április ...  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Bizonyos kulturális szint nélk...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Paul David Tripp Április 24  Muratáj  Facebookon kaptam  Pillangó  Facebookon kaptam  Muratáj  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Vannak arcok  Jó éjt  Szép estét kedves látogatóimna...  A Mester kezének érintése  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 25  Idézetek a barátságról  Ma  Két tekintet van  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Irgalom és ítélet  Egyszerűen  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  Életművészet  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Sokkal bölcsebb a természet,  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  György napra  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kellemes esti időtöltést  Környezetvédelem  William Shakespeare idézet  Facebookon kaptam Gizike bar...  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Muratáj  Szép estét kedves látogatóimna...  Irgalom és ítélet  Gábor Dénes gondolata  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Minden gyerek jó.  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjt  Emberként automatikusan értéke...  Szép estét kedves látogatóimna...  Két tekintet van  Ébredj  Szent György napi hiedelmek, s...  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
első lépés, tartós béke, marxizmus klasszikusait, társadalmak fejlődésének, leghalványabb gőzük, rendszerváltás világméretű, önmagát béketábornak, globalista szintézisnek, legfőbb szabadságjog, korlátlan kapzsiság, komikuma miatt, szóval megnevezve, létrejött társadalmi, globális fináncdiktatúra, szocialista forradalom, szocializmus vívmányai, amerikai értékek, szocializmus bukott, valóság leplezésére, nyugodtan próbálja, lopott vagyonodat, börtönt megúszod, köztársasági elnököt, korábbi miniszterelnök, jótékony kómás, vádlottak padján, olyan országban, hajdani elnöke, alábbi cikk, tagja volt, világtörténelem egyik, jeruzsálemi King, embernek bejárnia, cionista mozgalom, vesse rájuk, első követ, gengszterváltás reményeinek, saját terveit, programjukban volt, palesztin népesség, palesztin kérdés, auschwitzi négymillió, cikkben tárgyalt, magyarországi zsidóság, nyilatkozatára gondolni, legnagyobb magyar, legnagyobb magyarnak, magyar nemzetiségű, megyeháza előtt, újhéber állam, legnagobb magyar, egyik első, nagy Wolfensohn, rómaiak csak, mostanság kovácsolni, görög mitológiából, biztos csak, szexuálakrobatika világbajnoka, bikával közösült, világ azóta, véletlen műve, inspiratív családi, egyetlen kontraszelektált, efféle politikusokra, alomból származó, állítólag többszörös, szellemi sziporkáját, repülőtéren megkérdezte, szégyentelen rosszak, igazán nagy, mucsai sunyiban, testvérpártja volna, hasonszőrűek tettei, kanadai miniszterelnök, országa őslakosaitól, egymást követő, fehér Kanada, bennszülött népességgel, elődeik elfoglalták, múlt bűneiért, szavak pedig, valóságban azonban, ilyen tettek, emberi lény, elkövetett gonoszságait, nemzeti összetartozás, nemzeti önszemléletben, kormányok általában, nacionalista demagógok, francia elnök, náci népirtók, cseh kormány, német lakosságnak, holokauszt kimondhatatlan, keleti zsidóktól, általuk hosszú, sokkal nehezebb, valódi kiengesztelődésen, államelnököt vagy, következtetésre jutott, nemzeti otthont, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.